Наша адреса: verchovyna@at.ua      *****    Шануємо і пам'ятаємо невинно убієних Героїв України!    *****      Наша адреса: verchovyna@at.ua
Вхід на сайт

Меню сайту

Онлайн камера

Погода

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54

Головна » 2017 » Грудень » 19 » Колишній гірський рятувальник Прикарпаття розповів про занепад служби під час керівництва ДСНС
8:01 AM
Колишній гірський рятувальник Прикарпаття розповів про занепад служби під час керівництва ДСНС

   В соціальній мережі Фейсбук колишній гірський рятувальник Ростислав Мартинюк розповів, що після того, як у 2011 році гірських рятувальників приєднали до ДСНС, керівництвом не проводилось атестації:

   Мене, один високоповажний пан з ДСНС, аж цілий перший заступник начальника управління звинуватив в тотальних припущеннях. Мовляв вся моя критика бездіяльності керівництва Аварійно-рятувального загону спеціального призначення до якого в 2011 році приліпити гірських рятувальників, - це банальні припущення. На фото моя книжка рятувальника, там о диво запис про останню атестацію датований 2011 роком, якраз перед самим приєднанням до доблесного АРЗ СП. Так от, з того часу, будучи рятувальником в Косові і Верховині я не проходив жодних навчань чи атестацій ,організованих загоном. Пригадую, була така собі атестація служби, яку організували пани генерали ДСНС з Києва, треба було давати відповіді на хитромудрі питання з пожежної справи, а також підтягнутись на поперечці аж 5 раз і все,- ти далі рятувальник. Пам’ятаю, як одному з колег гуманні офіцери-екзаменатори ну просто врятували його кар’єру:

   -Давай підтягуйся

   -Не можу

   -Давай відтискайся від землі

   -Не можу

   -Ну хоч присядь разочків з 20

   -ух присів

   -Ну слава Богу-рятувальник

   Всі навчання реальні я проходив беручи відгули і використовуючи вихідні і відпустки. Знав про це тільки мій начальник відділення Іван Філіпчук і начальник групи Василь Кобилюк. Це були навчання з Шведами і ASAP з першої долікарської допомоги, лавинні навчання організовані польськими і словацькими гірськими рятувальниками, навчання з арбористики, скельні, водні, гірсько-велосипедні, спелеологічні, лещетарські, всі з власної ініціативи і за власний кошт. Наголошую, керівництво АРЗ СП нічого не робило в цьому напрямку-про що засвідчує моя книжка рятувальника. За 7 років при АРЗ СП рівень служби зійшов на рівень плінтуса. Далі відбулась в світлі світлої реформи Авакова реорганізація, яка на Івано-Франківщині ліквідувала гірську рятувальну службу як таку, натомість створивши спеціалізовану пошуково рятувальну службу про фахофість якої най це будуть вже Ваші припущення дорогі друзі по фб, – написав Ростислав Мартинюк.

Переглядів: 988 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

Архів записів