Наша адреса: verchovyna@at.ua      *****    Шануємо і пам'ятаємо невинно убієних Героїв України!    *****      Наша адреса: verchovyna@at.ua
Вхід на сайт

Меню сайту

Онлайн камера

Погода

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54

Головна » 2017 » Грудень » 24 » НПП "Верховинський" розширять більш ніж на п'ять тисяч гектарів
8:58 AM
НПП "Верховинський" розширять більш ніж на п'ять тисяч гектарів

   У вересні цього року, під час робочої поїздки на Прикарпаття Президента України Петра Порошенка, відбулася нарада щодо удосконалення державної політики у сфері лісового та мисливського господарства. Як наслідок, опісля, за доручення голови ОДА Олега Гончарука, в облдержадміністрації оновлено склад робочої групи, яка займається питанням розширення меж національних природних парків області.

   А днями, під керівництвом першого заступника голови ОДА Марії Савки відбулося засідання робочої групи щодо збільшення території Верховинського національного природного парку, - розповідають у прес-службі ОДА.

   Під час наради присутні обговорили можливості збільшення території, що суттєво вплине на збереження біотичного і ландшафтного різноманіття області.

   Як зазначалося, українським товариством охорони птахів, разом із науковими співробітниками національних природних парків області запропоновано розширення національних природних парків за рахунок ділянок пралісів та старовікових лісів. Мінприроди України схвалено клопотання Українського товариства охорони птахів та видано експертні висновки стосовно розширення національного природного парку "Верховинський" на площу 11675,9 га за рахунок приєднання земель лісового фонду ДП "Верховинське лісове господарство" (площа парку на сьогодні 12022,9 га); альтернативна пропозиція Національного природного парку "Верховинський" – за рахунок прибережних захисних смуг основних річок та полонин на площу 5734,6 га в межах Верховинського району Івано-Франківської області.

   За підсумками наради прийнято рішення опрацьовувати можливості розширення меж Верховинського природного парку на 5, 5 тисяч га.

Переглядів: 494 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

Архів записів