Наша адреса: verchovyna@at.ua      *****    Шануємо і пам'ятаємо невинно убієних Героїв України!    *****      Наша адреса: verchovyna@at.ua
Вхід на сайт

Меню сайту

Онлайн камера

Погода

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54

Головна » 2017 » Листопад » 30 » "Зелена варта" з учасників АТО захищатиме Карпати від вирубки
8:10 AM
"Зелена варта" з учасників АТО захищатиме Карпати від вирубки

   Івано-Франківська міська асоціація учасників АТО починає проект з патрулювання лісів на території Прикарпаття.

   Проект діє з вересня – кілька разів на місяць "вартові" обходять лісові ділянки в різних районах області. Про результати звітують у соцмережі.

   "В підтримку створення та запровадження спільного проекту "Зелена варта" нами під патронатом #Міської асоціації учасників АТО розпочато патрулювання наших унікальних Карпат. Зокрема, основними завдяннями цих патрулювань буде збереження Карпат шляхом припинення незаконних вирубок та браконєрства, які почали процвітати, зважаючи на мінімальні покарання", – повідомив у Фейсбуці Тарас Кузь, представник Обласної спілки учасників АТО.

   Досі вилазки "Зеленої варти" були спостережними, розповів один з ініціаторів проекту, голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

   За його словами, проект на рівні усних домовленостей погоджено з головою обласної ради Олександром Сичем, а реалізовується він за підтримки обласного УТМРу (Українське товариство мисливців і рибалок).

   "Спілкувалися з Сичем, вирішили створити громадську спілку "Зелена варта", куди увійдуть організації атовців та зацікавлені сторони. Зараз організація – на стадії реєстрації, буде задіяний голова облради", – повідомив Василь Андріїв.

   Після реєстрації громадської спілки "Зелена варта" усні домовленості підкріплять письмово. Укладуть угоду про спільну діяльність "Варти" із Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та управлінням екології і природних ресурсів ОДА та Держекоінспекцією в області.

   Управління екології ОДА погодилося провести для учасників "Зеленої варти" навчальні курси з приводу прав і відповідальності громадського патруля, пояснив Василь Андріїв. В результаті 20 "бійців", які двома групами будуть  виходити на "варту", отримають посвідчення спілки і посвідчення про спеціальне навчання. "Тоді ми будемо мати право на законних підставах у підозрілих випадках зупинити транспорт і перевірити документи на ліс", – каже Андріїв.

   "Ми не хочемо дублювати правоохоронні органи. Але в деяких випадках, маючи інформацію від місцевих людей, можемо спрацювати на попередження браконьєрства. Тоді будемо затримувати порушників і викликати поліцію", – описує він діяльність "Зеленої  Варти".

   Мається на увазі браконьєрство в широкому сенсі слова. "Зелена варта" має намір зупиняти не лише незаконні вирубки чи вибір шутру з гірських річок, а й мисливців, які порушують правила полювання.

   "Наша мета також зупинити сучасне браконьєрство. Кажемо так, бо маємо інформацію, що деякі мисливці виходять вночі на відстріл крупної дичини із приладами нічого бачення. Мотивацією для хлопців є передати такі прилади на передову в бойові підрозділи, це по-перше. А по-друге, якщо ловлять браконьєра з вепром, то штрафують на 50 тис. грн. Половина штрафу йде в бюджет місцевої ради, а половина – на винагороду рейдовій групі", – зазначає Андріїв.

   З грудня "Зелена варта" запрацює повноцінно – щотижня разом із представниками УТМРу виходитиме на патрулювання. Наразі в патруль набрали 10 "вартових" з-поміж атовців.

   Відбір кандидатів здійснює керівництво Міської асоціації учасників АТО. 

Переглядів: 848 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

Архів записів