Наша адреса: verchovyna@at.ua      *****    Шануємо і пам'ятаємо невинно убієних Героїв України!    *****      Наша адреса: verchovyna@at.ua
Вхід на сайт

Меню сайту

Онлайн камера

Погода

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54

Головна » 2018 » Січень » 19 » Не поспішайте викидати новорічну ялинку
11:06 AM
Не поспішайте викидати новорічну ялинку

   Не поспішайте викидати натуральну новорічну ялинку. Вона ще може вам послужити. Про це повідомляє головний інтернет-портал м.Верховина з посиланням на "Лайфхакер".

   Вашій увазі пропонуємо: Топ пропозицій за допомогою, яких ви зрозумієте, що можна ще зробити із новорічною ялинкою, яку вже необхідно викидати:

   Зробити натуральне мило

   Якщо ялинка вже висохла, потрібно попередньо замочити голики у воді, а потім подрібнити у блендері.

   Розтопіть спеціальну мильну основу у мікрохвильовій печі і на кожні 100 г додайте 1 чайну ложку голок. Добре помішуйте, поки основа не почнеться трохи застигати: так голки рівномірно розподіляться по милу. Потім вилийте суміш у форму і залиште на пару годин.

   Додати в ванну

   Аналогічну пасту з ялинкових голок можна додати в теплу воду або змішати з морською сіллю для ванн. Ще один спосіб - залити 500 г хвої окропом, дати настоятися півгодини, потім процідити і влити в наповнену ванну.

   Вітаміни С, E і групи B, що містяться в ялинової і соснової хвої, наситять шкіру і волосся, а приємний аромат підніме настрій, розслабить і поліпшить сон.

   Зробити віник для лазні

   Банні віники з ялинки тільки на перший погляд здаються знаряддям тортур. Якщо ялинові гілки залишити в гарячій воді на годину, вони стануть м'якими і перетворяться в непоганий масажний інструмент. Але для цих цілей краще використовувати свіжі гілки, а не напівмертвих святкове прикрашання.

   Використовувати на городі

   Ялинові голки якнайкраще підходять для мульчування грунту. Покривши землю навколо рослин хвоєю, ви позбавите їх від бур'янів і паразитів. Крім того, це дозволить рідше поливати город і розпушувати грунт, захистить її від вимивання і вивітрювання.

   Особливо добре допоможе мульчування ялинової хвоєю полуниці: ягоди піднімуться над землею і не дістануться нікому, крім вас. Підійде хвоя і культурам, які люблять кислий грунт.

   Прикрасити будинок

   Непогано виглядають композиції з ялинових гілок і сухих або штучних квітів у вазі або кошику. Щоб голки не обсипалися, потрібно рясно полити готовий декор лаком для волосся.

   Зробити саше

   А до саше можна додати, крім гілочок ялинки, і корицю, апельсинові кірки або лаванду. Для мішечків або подушечок краще брати дрібну канву: саше пахнутиме сильніше, а на тканині попередньо можна буде зробити вишивку хрестикомГотові саше можна або повісити в спальні, або покласти між стопками постільної білизни. Головне – не забувати час від часу розминати їх, щоб ефірні масла виходили назовні і зберігався аромат.

   Посадити в лісі

   Цей варіант підійде, тільки якщо ви купили невелику ялинку в горщику. Як правило, такі рослини для висадки в грунт і призначені. Так що після свят для вашої ялинки все тільки починається. До весни за нею стоїть доглядати, а як тільки зійде сніг - висадити або на дачі, або в лісі.

Переглядів: 543 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

Архів записів